Τι είναι το leasing? - Ποιον αφορά? - Ποιον συμφέρει? - Οι συχνότερες ερωτήσεις

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Τι είναι το leasing - Ποιον αφορά - Ποιον συμφέρει - Οι συχνότερες ερωτήσεις

Τι υπηρεσίες παρέχουν οι εταιρείες χρονομίσθωσης?
Οι εταιρείες leasing παρέχουν υπηρεσίες που αφορούν το αυτοκίνητο όπως συντήρηση, μικτή ασφάλεια, αυτοκίνητο αντικατάστασης, οδική βοήθεια, τέλη κυκλοφορίας, επισκευές, αλλαγές ελαστικών, διαχείριση ατυχήματος και άλλες.

 

Τι είναι το leasing? - Ποιον αφορά? - Ποιον συμφέρει? - Οι συχνότερες ερωτήσεις

 

Το leasing αφορά ιδιώτες ή εταιρείες?
Η μίσθωση μπορεί να γίνει από μια επιχείρηση, ελευθέρους επαγγελματίες αλλά και από ιδιώτες

Το αυτοκίνητο που μισθώνεται μπορεί να εξαγορασθεί μετά το πέρας της μίσθωσης και σε ποια τιμή?
Δύο μήνες πριν από το πέρας της μίσθωσης, σας στέλνουμε πληροφορίες για διαδικα΄σια επιστροφής του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα σας δίνεται η δυνατότητα αγοράς του οχήματος που έχει μισθωθεί. Αφού εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας ενημερώνουμε για τις προνομιακές τιμές αγοράς του αυτοκινήτου, η οποία μπορεί να γίνει από υπάλληλο της εταιρείας ή από μέλος της οικογένειας του.

Τι φοροαπαλλαγές έχω σαν επιχείρηση από την μίσθωση?
Το μηνιαίο μίσθωμα το οποίο προκύπτει από το operating leasing, αποτελεί εξ’ ολοκλ’ηρου δαπάνη της εταιρείας και εκπίπτει 100%. Στο μίσθωμα περιλαμβάνονται το χρηματοικονομικό κόστος του αυτοκινήτου και οι υπηρεσίες όπως αυτές προαναφέρθηκαν.  

 

Τι είναι το leasing? - Ποιον αφορά? - Ποιον συμφέρει? - Οι συχνότερες ερωτήσεις

 

Σαν ιδιώτης με συμφέρει να κάνω leasing? Τι πλεονεκτήματα έχω εφόσον δεν έχω φοροαπαλλαγές?
Σαν ιδιώτης δεν υπάρχει το πλεονέκτημα της φοροαπαλλαγής του μισθώματος. Ωστόσο υφίστανται τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της μίσθωσης. Τα πλεονεκτήματα συνοψίζονται στις υπηρεσίες της μίσθωσης αφού αυτές δεν επιβαρύνουν τον μισθωτή σαν χρόνος απασχόλησης, κάτι που με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής και εργασίας ενδεχομένως να είναι πολύτιμο. Επίσης, οι εταιρείες μίσθωσης, όσων αφορούν τις υπηρεσίες αυτές αλλά και για τα υλικά (όπως ανταλλακτικά / αναλώσιμα) που αφορούν το αυτοκίνητο, έχουν τιμές χονδρικής. Συνυπολογίζοντας τα όποια απρόοπτα μπορούν να συμβούν σε ένα αυτοκίνητο ενδεχομένως ο εκμισθωτής να επωφελείται σε μεγάλο βαθμό. Τέλος, πρέπει να συμπεριληφθεί και ο προαναφερθείς παράγοντας του απρόοπτου (ατύχημα, ανάγκη μεγάλης επισκευής και άλλα) διότι σε αυτήν την περίπτωση ο μισθωτής δεν έχει να ανησυχεί για κάτι αφού η εταιρεία τον καλύπτει με αυτοκίνητο αντικατάστασης για όσο διάστημα χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση η έκπτωση δαπάνης των αυτοκινήτων προϋποθέτει ότι τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται για τις εμπορικές συναλλαγές της επιχείρησης.

Μπορώ να μισθώσω οποιοδήποτε αυτοκίνητο επιθυμώ?
Η μίσθωση καινούριου οχήματος αφορά οποιοδήποτε μοντέλο οποιασδήποτε μάρκας και με εξοπλισμό που επιθυμείτε εσείς. Το αυτοκίνητο χτίζεται κατά την παραγγελία σας με την διαδικασία που θα γινόταν και στην λιανική αγορά αυτοκινήτου. Βέβαια, η εταιρεία ενημερώνει και για ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην περίπτωση που δεν επιθυμεί ο μισθωτής να περιμένει.


Υπάρχει η δυνατότητα μίσθωσης μεταχειρισμένου? Τα αυτοκίνητα είναι σε καλή κατάσταση?
Υπάρχει η δυνατότητα μίσθωσης μεταχειρισμένου. Τα αυτοκίνητα προέρχονται από έναν προηγούμενο μισθωτή (το πολύ δύο) και ουδέποτε από εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτου (rent-a-car). Απόδειξη του ότι τα αυτοκίνητα επαναμίσθωσης είναι σε εξαιρετική κατάσταση αποτελεί το γεγονός ότι ούτως ή άλλως η  εταιρεία αναλαμβάνει βάσει συμβολαίου τις επισκευές, τα service και τις αλλαγές ελαστικών του αυτοκινήτου. Συνεπώς, επί της ουσίας είναι κάτι για το οποίο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον μισθωτή.

 

Τι είναι το leasing? - Ποιον αφορά? - Ποιον συμφέρει? - Οι συχνότερες ερωτήσεις

 

Υπάρχει και leasing επαγγελματικών αυτοκινήτων?
Η μίσθωση επαγγελματικών αυτοκινήτων μέχρι 3.5 τόνους είναι εφικτή μέσω μίσθωσης.  Οι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν σαν κύρια απασχόληση τους τις μετακινήσεις (των ιδίων ή υπαλλήλων τους) αναζητούν την μίσθωση διότι με αυτόν τον τρόπο διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τον οποίο θα τους απασχολούσαν τα θέματα γύρω από το αυτοκίνητο. Επίσης στα επαγγελματικά λόγω ευρείας χρήσης, είναι πολύ μεγαλύτερη η πιθανότητα του απροόπτου (έκτακτες επισκευές πχ) άρα και μεγαλύτερη η ανάγκη αυτοκινήτου αντικατάστασης σε μια τέτοια περίπτωση. Η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των οδηγών των επαγγελματικών οχημάτων αποτελεί βασική μας επιδίωξη.

Τι εισόδημα πρέπει να έχω σαν ιδιώτης για να μισθώσω αυτοκίνητο?
Αυτό εξαρτάται από κάποιους παράγοντες όπως: το ύψος της προκαταβολής που θα διαθέσετε, αν ενδιαφέρεστε για leasing καινούριου ή μεταχειρισμένου αυτοκίνητο και από μερικά ακόμα δεδομένα. Ο προσωπικός σας σύμβουλος leasing θα σας κατευθύνει (λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλους τους προσωπικούς σας παράγοντες) κατάλληλα για την διάρκεια (1-5 έτη), την μορφή μίσθωσης (χωρίς ή με εξαγορά), καινούριου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με γνώμονα την βέλτιστη κάλυψη των αναγκών σας.

Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο μίσθωμα είναι υποχρεωτικές αν δεν τις χρειάζομαι?
Όχι, στην εταιρεία μας διατίθενται και ευέλικτα πακέτα προσαρμοζόμενα στις ανάγκες σας είτε αφορά εταιρεία με μεγάλο, μικρομεσαίο ή μικρό στόλο είτε απευθυνόμαστε σε ελεύθερους επαγγελματίες ή ιδιώτες.

 

Τι είναι το leasing? - Ποιον αφορά? - Ποιον συμφέρει? - Οι συχνότερες ερωτήσεις

 

Μπορώ να αλλάξω αυτοκίνητο κατά την διάρκεια ή μετά το πέρας της μίσθωσης?
Για να αλλάξετε αυτοκίνητο κατά την διάρκεια θα πρέπει  να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος (π.χ. μια ανεπανόρθωτη βλάβη). Δυνατότητα στην σύμβαση προβλέπεται με σχετικό ποσό αποζημίωσης λόγω πρόωρης λήξης μίσθωσης. Μετά το πέρας της μίσθωσης δίνονται όλες οι δυνατότητες στον εκμισθωτή. Επέκταση μίσθωσης – αλλαγή αυτοκινήτου – διακοπή μίσθωσης και επιστροφή του αυτοκινήτου – δικαίωμα αγοράς (κατόπιν συμφωνίας a priori).