Φροντίδα για τον οδηγό

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Κρατήστε ψηλά την ασφάλεια και την άνεση που σας προσφέρει το όχημα που οδηγείτε, φροντίζοντάς το σωστά και προσέχοντας την κατάστασή του!

 • ΒΛΑΒΗ

  Σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματός σας λόγω βλάβης παρακαλούμε καλέστε την Οδική Βοήθεια της Interamerican στο 1158, χωρίς χρέωση, από σταθερό ή κινητό.

 • ΑΤΥΧΗΜΑ

  Παρακάτω θα βρείτε τρόπους χειρισμού ατυχήματος που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

  • Μη χάνετε την ψυχραιμία σας
  • Καλέστε την αστυνομία (100)
  • Καλέσετε την "φροντίδα ατυχήματος" που προσφέρει η οδική βοήθεια αλλά και ασθενοφόρο (166) εάν υπάρχουν τραυματίες
  • Ζητήστε τα στοιχεία κάποιου μάρτυρα και τηλέφωνο
  • Εάν το αυτοκίνητο μείνει ακινητοποιημένο λόγω μεγάλης ζημιάς από το ατύχημα ή δεν είναι ασφαλές, ζητήστε τη μεταφορά του από την οδική βοήθεια.
  • Κατεβάστε και συμπληρώστε τη φιλική δήλωση ατυχήματος.
  • Αν υπάρχει δυνατότητα φωτογραφίστε τα αυτοκίνητα στον τόπο του ατυχήματος

  Στη συνέχεια «Συνδεθείτε» με τις ηλεκτρονικές μας υπηρεσίες για να κατεβάσετε το έντυπο της δήλωσης ατυχήματος και έπειτα επισυνάψτε τη συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη μαζί με το δίπλωμά σας.

  Το Τμήμα Ατυχημάτων της Executive Lease θα επικοινωνήσει μαζί σας άμεσα για την επισκευή της φανοποιείας / ζημιάς.

   

 • ΚΛΟΠΗ

  Σε περίπτωση ολικής κλοπής:

   

  • Ενημερώστε το ταχύτερο δυνατό το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα
  • Ενημερώστε τηλεφωνικά το τμήμα κλοπών της Executive Lease
  • Εντός 24 ωρών θα πρέπει να μας στείλετε γραπτή δήλωση ατυχήματος / κλοπής καθώς και τα δύο κλειδιά του κλεμμένου οχήματος
  • Φροντίστε να ζητήσετε από την αστυνομία το δελτίο συμβάντος της κλοπής και να το στείλετε πρωτότυπο υπόψη του τμήματος ατυχημάτων της εταιρείας μας.


  Σε περίπτωση μερικής κλοπής :

  • Ενημερώστε το ταχύτερο δυνατό το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή τη σήμανση για αποτυπώματα και κάνετε μήνυση κατά αγνώστων
  • Ενημερώστε τηλεφωνικά το τμήμα ατυχημάτων της Executive Lease ή εναλλακτικά καλέστε τη φροντίδα ατυχήματος για την καταγραφή του περιστατικού
  • Εντός 24 ωρών θα πρέπει να μας στείλετε γραπτή δήλωση ατυχήματος / κλοπής


  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα ατυχημάτων/ κλοπών στο 2103493453

 • ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

  Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, επικοινωνήστε τουλάχιστον 3 ημέρες πριν το ταξίδι σας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και υποβάλετε αίτηση έκδοσης πράσινης κάρτας.
  Σύντομα η υπηρεσία αυτή θα διατίθεται και online.

  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 210-3493420.

 • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

  Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται εφόσον προβλέπεται από το συμβόλαιό σας και ισχύει στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο ακινητοποιείται λόγω ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης και πρέπει να παραμείνει σε συνεργείο για διάστημα τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων ωρών.

  Σε περίπτωση που το πακέτο υπηρεσιών σας στη μεταξύ μας συμφωνία δεν περιλαμβάνει την ανωτέρω υπηρεσία, η Executive Lease έχει τη δυνατότητα να σας προσφέρει αυτοκίνητο αντικατάστασης σε προνομιακές τιμές, ως παροχή για την εξυπηρέτησή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε με το Τμήμα Ατυχημάτων στο 210-3493453

   

 • ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΔΗΓΟΥ

  Για κάθε καινούργιο οδηγό που θέλετε να προσθέσετε στο αυτοκίνητο που έχετε μισθώσει από την εταιρεία μας ή για οποιαδήποτε μεταβολή στους ήδη υπάρχοντες οδηγούς, πρέπει να μας ενημερώνετε εγγράφως και να αποστέλλετε φωτοτυπία του διπλώματος οδήγησης του νέου οδηγού και φωτοτυπία της ταυτότητάς του.

  Ο οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να είναι άνω των 23 ετών και να είναι κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου άνω του ενός έτους.

   

 • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  Για τα μισθωμένα αυτοκίνητα, ως παραβάτης μίας κλήσης θεωρείται ο μισθωτής του αυτοκινήτου που προκύπτει από το μισθωτήριο συμβόλαιο. Εφόσον λάβετε κλήση θα πρέπει να εξοφληθεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο 210-3493420.

   

 • ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ

  Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής της πινακίδας σας παρακαλούμε  απευθυνθείτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να το δηλώσετε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μας αποστείλετε την πρωτότυπη βεβαίωση της αστυνομίας, την πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας και τη δεύτερη πινακίδα ώστε να προβούμε σε έκδοση νέων πινακίδων.

  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα διαχείρισης στόλου στο 210-3493414.

   

 • ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την παραλαβή του νέου σας αυτοκινήτου, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα παραδόσεων στο 210-3493442.

 • ΛΗΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ

  Κατά τη λήξη της μίσθωσης και την επιστροφή του αυτοκινήτου πρέπει να επιστραφούν τα δύο κλειδιά, τα εξαρτήματα, τα έντυπα του αυτοκινήτου που παραλάβατε κατά την παράδοση και η κατάσταση του αυτοκινήτου πρέπει να είναι άρτια, διαφορετικά θα χρεωθείτε τα έξοδα της σχετικής αποκατάστασης.

  Ο οδηγός είναι υπεύθυνος για την επιστροφή του αυτοκινήτου και είναι υποχρέωσή του, να υπογράψει το έντυπο παραλαβής / επιστροφής του αυτοκινήτου, με το οποίο ενημερώνει την μισθώτρια εταιρεία για την κατάσταση του αυτοκινήτου που επιστρέφει.

   

 • SAFE DRIVING

  Η Executive Lease, έχοντας επίγνωση των κινδύνων που ενέχονται στην οδήγηση, μέσα από συμβουλές και προγράμματα ασφαλούς οδήγησης, στοχεύει στη μείωση και διαχείριση των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν. Ακολουθούν 5 βασικές συμβουλές οδήγησης που αφορούν στην ασφάλειά σας:

  1. Μην οδηγείτε μεθυσμένοι
   Αποφύγετε την οδήγηση εάν έχετε καταναλώσει αλκοόλ. Είναι ο μόνος τρόπος για να προφυλαχθείτε από πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να  προκύψουν, διότι μειώνει τα αντανακλαστικά του οδηγού και τον  χρόνο αντίδρασής του.
  2. Μην τρέχετε πάνω από το όριο ταχύτητας
   Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας αποτελεί βασικό παράγοντα τροχαίων ατυχημάτων  και αυξάνει την πιθανότητα σύγκρουσης.
  3. Οδηγείτε χωρίς αντιπερισπασμούς
   Επικίνδυνες κι απρόσεκτες οδηγικές συμπεριφορές, χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων, θέτουν σε κίνδυνο τη δική μας ασφάλεια καθώς και των άλλων χρηστών του οδοστρώματος.
  4. Μην οδηγείτε κουρασμένοι
   Η κόπωση συντελεί στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Αποτελεί έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο παράγοντα διότι η ικανότητα οδήγησης  μειώνεται σταδιακά και χωρίς να το καταλάβετε.
  5. Να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας
   Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές! Ανεξάρτητα από το όριο ταχύτητας, η ζώνη προφυλάσσει από τραυματισμούς κι ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να αποβεί θανατηφόρα μία πρόσκρουση με το όχημά σας.
 • ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΟΥ

  Σας ευχαριστούμε που μισθώσατε το αυτοκίνητό σας με την Executive Lease. Η εταιρεία μας είναι μέλος της Σφακιανάκης AEBE και παρέχει υπηρεσίες μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων.
  Σκοπός μας είναι πάντα η καλύτερη εξυπηρέτησή σας και στα πλαίσια αυτής θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις βασικές αρχές της συνεργασίας μας και για τις δυνατότητες εξυπηρέτησης σας.
  Το παρόν εγχειρίδιο θα αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμβουλο για εσάς κατά τη διάρκεια της μίσθωσης του οχήματός σας.
  Το βέλτιστο για εσάς θα ήταν να ενημερωθείτε πλήρως από το παρόν έντυπο αλλά και να το κρατήσετε στο αυτοκίνητο σας, σε προσβάσιμη θέση, ώστε να το χρησιμοποιήσετε όταν θα  το χρειαστείτε.

  Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Εγχειρίδιο Οδηγού.