Το ρεύμα προτίμησης στα SUV, οι λόγοι που συμβαίνει, το μέλλον....

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Το ρεύμα προτίμησης στα SUV, οι λόγοι που συμβαίνει, το μέλλον....

To 2018, ο τζίρος για τα τα SUV μεγάλης κατηγορίας που πουλήθηκαν στην Αμερική (στοιχεία έως Σεπτέμβριο 2018) είναι 108.121.000 δολάρια, με την αύξηση να ανέρχεται ποσοστιαία στο 4,2% σε σχέση με το 2017. Η αναμενόμενη αύξηση για το 2019 είναι 5%. Αν δούμε την κατηγορία των μικρών SUV, θα δούμε ότι οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Παγκοσμίως και με στοιχεία της πλέον αξιόπιστης πηγής, www.jado.com, οι αυξήσεις σε πωλήσεις SUV ανά κατηγορία (small-SUV, Compact-SUV, Midsize-SUVκαι Large-SUV) είναι 8%, 12%, 17%, 16% αντίστοιχα. Τα νούμερα αυτά καταδεικνύουν εμφανώς ότι το πανθομολογούμενο ρεύμα προς τα SUV αυτοκίνητα, μόνο παροδικό δεν είναι.

Τι είναι αυτό που κάνει το κοινό να στρέφεται προς τα SUV τόσο ραγδαία όμως….?

Στην έρευνά μας, δυσκολευτήκαμε να ταξινομήσουμε με σειρά βαρύτητας τα πλεονεκτήματα, θα κάνουμε, όμως, μια εμπειρική προσπάθεια.

Η αίσθηση ασφάλειας που δίνει ένα SUV είναι πολύ σημαντική για τον αγοραστή. Η απόσταση από το έδαφος, σε συνδυασμό με την προσοχή που έχουν δώσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη συγκεκριμένη κατηγορία, τη μετατρέπει αυτομάτως στην πιο ασφαλή.

Σε δεύτερη μοίρα έρχεται το prestige που προσφέρει ένα SUV με τους όγκους και την ευρυχωρία αυτών των αυτοκινήτων. Ένας, λοιπόν, ακόμα λόγος προτίμησης είναι οι μεγάλοι χώροι αποθήκευσης και σαλονιού, που δίνουν την αίσθηση άνεσης σπιτιού. Για οικογενειάρχες, αυτό είναι από τα πρώτα ζητούμενα όσον αφορά στο αυτοκίνητο τους.

Τέλος ,η δυνατότητα και το αίσθημα της περιπέτειας που δίνουν τα SUV, είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα. Χωρίς απαραίτητα ο όρος SUV να συμπεριλαμβάνει την τετρακίνηση, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας βγάζουν μια ή περισσότερες εκδόσεις με κίνηση και στους 4 τροχούς.

Επιπροσθέτως, αν περάσουμε στις μικρότερες κατηγορίες των small και compact SUV, το μειονέκτημα της δυσκολίας κίνησης στην πόλη, όπως κι εκείνο του παρκαρίσματος, εξαλείφονται.

Όλα τα παραπάνω συμπράττουν, ώστε τα SUV να έχουν κερδίσει το αγοραστικό κοινό και να έχουν αυτήν την αλματώδη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια.

Στις προσφορές της Executive Lease, μπορείτε να δείτε  μερικά από τα πιο επιτυχημένα SUV της αγοράς, όπως τη στιβαρή BMW X2, το νέο OPEL Crossland, το πάντοτε στυλάτο MINI cooper countryman,το πολύ επιτυχημένο Toyota C-HR και το ολοκαίνουριο Suzuki Jimny, που κερδίζει κάθε μέρα περισσότερο κοινό.

Ζητήστε προσφορά για όποιο αυτοκίνητο σας ενδιαφέρει εδώ και θα λάβετε στο email σας τους όρους και τη διαδικασία μίσθωσης.

https://www.jato.com/global-domination-suvs-continues-2017/

https://www.statista.com/outlook/1112000/109/large-suvs/united-states

https://www.forbes.com

https://strategyr.com/Marketresearch/Sports_Utility_Vehicles_SUVs_Market_Trends.asp